***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! В парламента: законопроекти, скандали и циркове. Столтенберг призова съюзниците да са готови да платят цената за мира

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 септември   

 

Законопроектът не разрешава медицински действия за смяна на биологичния пол на малолетни, каквато не е позволена и все още. Също по този начин - лимитира достъпа до научна информация за половете.

***

Манол Пейков от “Демократична България ” още веднъж влезе в спор с вижданията на “Възраждане ”, като за следващ път му бе подвиквано “Наздраве ” от техни депутати. Депутатът на ПП-ДБ се съгласи, че задграничното въздействие в България е проблематика, с която би трябвало да се занимаем. “Негов флагман са Костадинов и неговата партия. Това въздействие идва от Русия. Нарича се хибридна агитация. Това, че законът е взаимстван от американския, е откровена неистина: като повече от нещата, които излизат от устата на Костадинов ”, направи забележка той. 

И добави: “ Ако Митрофанова му е споделила да разгласи нощта за ден, той сигурно ще го стори. Костадинов се усмихва, несъмнено, тъй като му се желае да плаче. Вчера по Българска национална телевизия имаше изчерпателен разбор за какво техният закон е преведен в реалност от съветския сходен, а не е взаимстван от американския. В него за задгранични сътрудници се афишират хората, които работят за задгранични държавни управления. Русия е една от най-репресивните страни в международен мащаб ”, разгласи Пейков, като се скара на прекъсващия го Костадинов с думите: “Костадинов, престани! Ще се забележим в съда! ”. 

Пейков описа случай от персоналния си опит като издател. “Михаил Зигер, на който съм издател, е създател на редица водещи исторически проучвания. Наскоро в Русия са го оповестили за задграничен сътрудник. Той е чествал. За същински доблестните руснаци това е по-скоро като медал - да получат купата “чуждестранен сътрудник ” от настоящето съветско държавно управление. Парите, които са пристигнали като хонорар за книгата му са от България. Аз съм сътрудникът, който е трансформирал господин Зигер в “чуждестранен сътрудник ” , описа депутатът от Демократична България. 

***

Това, което видяхме след много оживените диспути бе, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия оставиха бухалката в ръцете на Делян Пеевски. Г-н Славчев за жалост остава началник на Комисията за противопоставяне на корупцията, макар обстоятелството, че тази комисия не работи и никакво противопоставяне на корупцията ние не виждаме. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Асен Василев и народен представител от ПП-ДБ пред публицисти в Народното събрание.

„ Видяхме, че още една капия на Пеевски се освети и това е Българска социалистическа партия – Ново начало “, добави той.

***

Парламентът не освободи Антон Славчев като член и изпълняващ функционалностите ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и на тази за лишаване на нелегално добитото имущество.

***

„ Наблюдава се задълбочаване на недоверието на българите към Русия, което стартира да нараства след началото на съветската експанзия против Украйна. 

Настоящото проучване записва 30% доверие, а съпоставката с аналогичните данни от 2021 година, 2022 година и 2023 година демонстрира понижаване на доверието към тази страна. 

Така да вземем за пример, в случай че през септември 2021 година рейтингът на Русия е бил позитивен (+2), то през септември 2022 година към този момент е негативен, -15. През 2023 година това негативно равнище се резервира (-14), а през актуалната година бележи нов спад до -22 ", разяснява социологическата организация. 

***

Жена на 20 години скочи с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали.

***

Бебето е с фрактура на черепа и се лекува в Клиниката по неврохирургия. Няма други контузии.

***

Украйна се e съгласила да транзитира азербайджански газ за Европа като краткотрайна мярка, откакто договорката за транспорт на съветски газ през нейната територия завърши в края на годината, макар че чака известно количество съветско гориво да бъде включено в размерите от Азербайджан. Това заяви изданието " Украинска истина ", цитирайки източник от украинското държавно управление, съобщи Ройтерс.

***

Сегашната военна конструкция на НАТО няма да бъде задоволителна, с цел да отбрани алианса, до момента в който се готви за все по-настъпателните дейности на Русия, се чака да каже генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в прощална тирада по-късно през днешния ден, съобщи Ройтерс, базирайки се на квалифицираните от него бележки.

„ Трябва да сме подготвени да платим цената за мира. Колкото повече са средствата, колкото по-силна е нашата защита, толкоз по-ефективно е нашето въздържане, толкоз по-голяма е нашата сигурност ", се споделя в авансово публикувания текст на изявлението на Столтенберг.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР